TS - Medirex spája svoje laboratóriá

Tlačová správa 1. apríla 2014

Medirex spája svoje laboratóriá

Medicínske laboratóriá LABMED menia svoj názov na MEDIREX

BRATISLAVA, 1. apríla 2014 - Najväčší a najúspešnejší hráč v oblasti laboratórnej diagnostiky na Slovensku, spoločnosť MEDIREX GROUP, prechádza rozsiahlou transformáciou. V polovici februára 2014 otvorila spoločnosť najväčší a najmodernejší centrálny laboratórny komplex v spádovej oblasti východného Slovenska so sídlom  v Košiciach. Obdobný laboratórny komplex, určený pre Západné Slovensko, prevádzkuje už 5 rokov v Bratislave.

Skupinu spoločností MEDIREX GROUP doteraz tvorilo 8 spoločností zameraných na poskytovanie zdravotnej starostlivosti od prevencie, cez diagnostiku až po liečbu ochorení, vrátane vedy a výskumu či vzdelávania. Aktuálne skupina prechádza vnútornými transformačnými procesmi, ktoré majú priniesť zefektívnenie poskytovaných služieb a tiež rýchlejšiu logistiku, prístup výsledkov vyšetrení k pacientom. Doteraz samostatné laboratórium LABMED, a.s., poskytujúce služby v odboroch klinická biochémia, hematológia, klinická imunológia a toxikológia, s teritoriálnym pôsobením na východe krajiny, sa plynule integrovalo do laboratórií Medirex, čím sa stalo priamo súčasťou spoločnosti Medirex.

Začlenenie laboratórií LABMED do  spoločnosti Medirex prinesie lekárom i pacientom mnohé výhody v oblasti laboratórnej diagnostiky, komplexné služby pod jednou strechou, najmodernejšie diagnostické prístroje a technológie, najefektívnejší transportný a logistický systém, zvýšenie rýchlosti a kapacity spracovania vzoriek či jednotné elektronické doručovanie výsledkov. Denná kapacita centrálneho laboratória Medirex v Košiciach je v súčasnosti približne 5 000 vzoriek krvi, čo znamená približne 50 000vyšetrení. V prípade potreby vieme v novom laboratóriu svoje kapacity ďalej zvyšovať,“ objasnil generálny manažér MEDIREX GROUP Radoslav Bardún. Skupina spoločností MEDIREX GROUP pôsobí na trhu viac než 10 rokov a zamestnáva vyše 1300 ľudí. Nedávno tiež spustila unikátny informačno-odborný portál www.medirexgroup.sk.

Kontakt pre médiá:

Ing. Zuzana Kovaľová